Bölöni wijkt met oefenkamp van 10 dagen niet van zijn aanpak af: "Ik heb een boodschap voor zij die klagen"

03 maart 2018 16:57

Voor de spelers van Antwerp was het al een zwaar seizoen. De fysieke aanpak van coach Laszlo Bölöni weegt op de groep.

De winterstage van Antwerp duurde langer dan die van de andere eersteklassers, er zijn de afzonderingen voor iedere match én voor de play-offs staat al een nieuw oefenkamp van tien dagen op het menu. 

"Ik heb een boodschap voor zij die klagen", opent Bölöni in Het Laatste Nieuws. "'Omdat niemand in zijn eentje een wedstrijd kan beslissen, kan ook niemand zich buiten de groep en de trainer plaatsen'. Ik ben fier op wat mijn spelers presteerden doorheen het seizoen, maar ik geloof nu eenmaal in de waarde van 'werken'."

Veertig jaar in het voetbal

De Roemeense trainer haalt zijn  situatie aan als voorbeeld. "Ik heb destijds vijf jaar universiteit moeten spreiden over ácht jaar omdat ik als voetballer soms een máánd op stage moest met de ploeg. Wij vertrekken op 15 maart, of zo, naar Spanje. Op 23 maart ondergaat mijn echtgenote een cruciale test in het ziekenhuis - we spreken hier over het leven van een persoon... Denkt u niet dat ik óók veel liever bij mijn vrouw wil zijn, die dag?"

"Ik geef toe: als je zoals ik veertig jaar in het voetbal zit, en je bent al die tijd boven water gebleven, dan geloof je in je aanpak, en is het uiterst moeilijk om mij te overtuigen om het anders te doen zónder de minste garantie."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Eupen
 
 
Reacties.