Bölöni zoekt verklaringen voor de magere 4 op 21 na Nieuwjaar: "Dat is een enorme klap geweest... Verschrikkelijk"

03 maart 2018 08:52

Zesentwintig speeldagen stond Antwerp in de top 6, maar met de meet in zicht lijkt de promovendus de top 6 te missen. Een spijtige zaak na de geweldige maanden die de oudste club van het land in het najaar van 2017 beleefde.

Na Nieuwjaar pakte Antwerp slechts 4 op 21. Een te mager puntentotaal om de vierde plaats waarmee de Great Old de winterstop inging vast te houden. "Achteraf bekeken is het 2-2-gelijkspel tegen Club Brugge een enorme klap geweest. Verschrikkelijk", geeft coach Laszlo Bölöni aan in Het Laatste Nieuws.

"Veel spelers waren in de dagen en de weken erop zichzelf niet. U kent het gevoel - u rijdt 's morgens naar het werk, bij het achteruitrijden knalt u tegen een geparkeerde wagen, u stapt uit en u verwijt de auto: 'Jij staat verkeerd'. De frustraties waren enorm. Maar het zou fout zijn van mij om niet dieper te kijken. Er zijn fouten gemaakt - ook door mij."

De heroïek is weg

Welke fouten houdt de Roemeense veldheer liever voor zichzelf. "Ik kan die niet vertellen. Als ik dat doe, geef ik mezelf helemaal bloot, en dan moet ik mijn waarheid vertellen. De waarheid vertellen is altijd goed, maar is daarom niet altijd even zinvol..."

Wat Antwerp in het eerste seizoensdeel klaarspeelde met een volledig nieuwe ploeg was indrukwekkend. "Deze ploeg heeft voor Nieuwjaar meerdere mirakels verricht. Sinds enkele weken is de heroïek weg", weet Bölöni. "Wij hebben amper drié thuismatchen gewonnen; met zo'n statistiek kun je zelfs degraderen - je moet niet ver zoeken naar het grote probleem van Antwerp."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Eupen
 
 
Reacties.