Van Meir deelt wel heel bijzondere anekdote: "We zaten iets te drinken en plots liep er een kerel met een blaffer naar mijn ploegmaat"

03 maart 2018 14:01

Je maakt wat mee als profvoetballer. Zeker vroeger, toen de spelers nog veel dichter bij de supporters stonden als nu. Eric Van Meir heeft wel een heel speciale anekdote van toen hij nog voetballer was.

Van Meir speelde van 1991 tot 1996 voor Charleroi, alvorens hij naar Lierse trok. En daar kende hij de schrik van zijn leven. Een ploegmaat van hem werd met de dood bedreigd. "Yvan Desloover! Na een wedstrijd waren we in het centrum van de stad beland om iets te gaan drinken", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Plots komt daar een kerel met een blaffer binnen. Hij liep meteen naar Yvan toe. Het bleek een supporter van Juan Lozano te zijn. Die had nog niet verwerkt dat het been van Juan was gebroken in die desastreuze wedstrijd tussen Waregem en Anderlecht in 1987 in het Regenboogstadion. Uiteindelijk hebben ze hem kunnen kalmeren. Maar ik was er toch niet goed van. Stel je voor, zeg!”

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.