Dennis Van Wijk bekijkt kritiek op Malinwa als analist: "Je kan dat op twee manieren doen"

03 maart 2018 12:02

Hoe is KV Mechelen in de situatie kunnen terechtkomen waarin ze nu zitten? De kritiek van buitenaf is dit seizoen nog niet mals geweest, onlangs nog door Aad De Mos, maar trainer Dennis Van Wijk weet daar als parttime analist wel raad mee.

De Mos maakte zijn voormalige club met de grond gelijk in HLN. "Het is de zoveelste club die kapotgaat omdat er geen knowhow is, ze hebben getoond dat ze over te weinig voetbalverstand beschikken in alle geledingen van de club", klonk het onder andere. (lees hier meer)

Voorzitter Johan Timmermans heeft al gereageerd op de kritiek (lees hier meer). Vrijdag deed trainer Dennis Van Wijk op zijn persconferentie hetzelfde, zij het iets genuanceerder. "Dat trek ik me allemaal niet aan", zei hij.

Stemmingmakerij, dat lezen de mensen graag - Dennis Van Wijk

"Het is natuurlijk heel makkelijk om kritiek te geven. Ik ben zelf ook analist en je kunt dat op twee manieren doen: het aan de positieve kant zien en een oplossing geven, of je kan ook het andere doen en iedereen afslachten. Hoe dan ook moet een analist zijn dossier erg goed kennen."

"Maar ja... Stemmingmakerij, dat lezen de mensen graag. Ik distancieer me daarvan. Het maakt eerlijk gezegd 0,0 indruk op mij. Maar het is ook wel eigen aan deze tijd dat iedereen alles kritisch bekijkt," klinkt het. "Bovendien heb ik absoluut geen probleem met kritiek. We staan laatste en dat betekent dat je fouten hebt gemaakt."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Standard \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.