KV Mechelen geeft dubbele voorsprong uit handen tegen Standard (dat in de top 6 klimt), maar speelt rode lantaarn wél door

03 maart 2018 21:54

Standard heeft een 3-2 overwinning geboekt tegen KV Mechelen, al kwamen de bezoekers wel tot twee keer op voorsprong op Sclessin. De Rouches duiken zo één speeldag voor het einde de top zes in. Malinwa is hekkensluiter af, want het verloor met één doelpunt minder dan Eupen.

Standard eiste het balbezit op in de openingsminuten, maar de eerste kans van de bezoekers was meteen raak. Bandé duwde de prima voorzet van Cobbaut in doel. Een droomstart voor de rode lantaarn. Standard leek wat aangeslagen, maar reageerde dan toch. De schoten van Cop en Carcela kenden echter weinig succes.

Edmilson dan maar. Eerst tikte Coosemans zijn schot in hoekschop, daarna kwam de aanvaller in het rijtje 'missers van het seizoen terecht'. De Braziliaanse Belg miste onbegrijpelijk voor een lege goal. Koutroubis bood KV Mechelen de 0-2 in cadeauverpakking aan, maar Bandé raakte niet voorbij Ochoa.

4 goals voor de pauze

Cobbaut duwde de vrije trap van Schoofs dan weer niet zo hoog over na een leuk eerste halfuur van de wedstrijd. Tien minuten voor de pauze viel de gelijkmaker een beetje uit de lucht. Emond liet Coosemans kansloos met zijn kopbal, 1-1. Mechelen leek met een voorsprong de rust in te gaan. De mee opgeschoven Mera klopte Ochoa met een goed geplaatste kopbal.

Maar het absolute slot van de eerste helft leverde nog meer spektakel op. Net voor affluiten kopte Luyindama de 2-2 nog binnen. Al ging er aan de overkant een heel controversiële fase aan vooraf. Cavanda haalde de doorgebroken Bandé foutief neer, maar Lambrechts floot zelfs niet voor een overtreding. Onbegrijpelijk.

4 goals voor de pauze, de thuisfans en de talrijk meegekomen bezoekende fans kregen waar voor hun geld. En ook in de tweede helft was het niet lang wachten op een goal. Marin met zijn derde assist van de avond, invaller Carlinhos kopte heerlijk in doel.

Mechelen gaf een dubbele voorsprong weg en die nieuwe tegenslag deed de bezoekers geen deugd. De bal ging telkens richting de snelle Bandé, maar Ochoa bleef behalve een vrije trap van Camus lang werkloos na de koffiepauze.

Opschudding een kwartier voor tijd. Carcela ging na een contact tegen de grond in de zestien. Lambrechts wees met dank aan zijn assistent naar de stip. Coosemans hield 'Malinwa' levend en dook de goede hoek in na een zwakke elfmeter van Marin. Mechelen kreeg nog amper een kans bij elkaar gevoetbald en het bleef zo 3-2 in Luik.

Eupen laatste

Standard duikt dankzij de zege één speeldag voor het einde de top 6 in. Mechelen verloor net als Eupen (2-0), maar speelt dankzij een beter doelpuntensaldo de rode lantaarn wel door aan de Panda's.