? Manchester City straft het bijna hallucinante antivoetbal van Chelsea af en mag champagne nu écht wel koud zetten

04 maart 2018 19:48

Manchester City heeft na Arsenal nu ook die andere Londense grootmacht Chelsea op de knieën gekregen. In een sfeervol Etihad Stadium, dat de titel alsmaar dichterbij voelt komen, werd het 1-0 dankzij Bernardo Silva.

Er stond in Manchester eigenlijk maar één ploeg op het veld die écht wilde voetballen want Chelsea was klaar en duidelijk gekomen om de boel op slot te houden. Iets wat in de eerste helft wonderwel lukte, maar voor Eden Hazard - eenzaam op zijn spitseneilandje - was het een bijzonder frustrerende boel. 0-0 bij de rust, een gaatje vinden in die muur van 'The Blues' leek onbegonnen werk. 


Lamentabel Chelsea

Een snelle goal na rust kan misschien wonderen doen, dachten Kevin De Bruyne en co en na nog geen minuut hing de bevrijdende 1-0 dan toch tegen de touwen via Bernardo Silva. Thibaut Courtois gevloerd en dus kon Chelsea haast niet anders dan het geweer van schouder veranderen.

Of neen wacht, toch niet. Manchester City, met het vertrouwen vol in het zenit, bleef pompen op zoek naar de comfortabele 2-0. Een lamentabel Chelsea stond erbij en keek ernaar. In het absolute slot werd een zichtbaar gefrustreerde Hazard nog naar de kant gehaald. Zo kan het toch echt niet verder, Antonio Conte? Bedroevend! 

'The Citizens' van een dolgelukkige 'Pep' Guardiola doen alvast een gouden zaak, nog maar eens. De lichtblauwe machine heeft een voorsprong van 18 punten op Liverpool en die felbegeerde landstitel mag nu toch echt niet meer mislopen. 

Glenn Bogaert

Premier League \\ Manchester City \\ Chelsea
 
 
Reacties.