Anderlecht heeft scorend vermogen gevonden, nu is verdediging zorgenkind: "We hebben geen vijf man van twee meter"

04 maart 2018 09:32

14 tegengoals in de laatste 7 wedstrijden, het zijn niet echt statistieken om als Anderlecht zijnde mee thuis te komen. De voorbije twee wedstrijden liep het vlotjes aan aanvallende zijde, maar door het verdedigend geklungel werd het telkens nog spannend.

Bij 1-3 aan de rust moet je toch wel een wedstrijd onder controle kunnen houden... Maar niet Anderlecht blijkbaar. "We hadden de wedstrijd moeten doodmaken, maar dan zie je dat we dat niet kunnen. Vooraan loopt het wel goed en zijn de automatismen aan het komen. Maar... we kunnen dat geen volledige match volhouden", aldus Hein Vanhaezebrouck.

"In de tweede helft kunnen we niets meer creëren. En dan moet je toch ook naar het aanvallend trio (Teo-Morioka-Gerkens) kijken. Het is hun taak om dan toch nog aan kansen te komen", vindt Hein.

De paniek sloeg weer toe, dat moet eruit - Pieter Gerkens

Iets waar Pieter Gerkens hem gelijk in gaf. "We konden de bal niet meer bijhouden in de tweede helft, waardoor de verdediging onder druk kwam te staan. De bal werd sneller verloren, waardoor we sneller achteruit moesten. In de eerste helft brachten we goed voetbal, maar ineens slaat de paniek toch toe. Dat moet er uit."

Je kan dat oplossen door vijf man van twee meter in de ploeg te zetten, maar die hebben we niet - Hein Vanhaezebrouck

Dat er achteraan ook wel de nodige fouten gemaakt werden door Spajic en Dendoncker was daar ook niet vreemd aan. "We moeten die centers eruit halen, we moeten duels meer winnen,... Je kan dat oplossen door vijf man van twee meter in de ploeg te zetten. Maar die hebben we niet."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.