Antwerp won weer, mét 5 jongens die de promotie afdwongen: "Net dat doet enorm deugd"

04 maart 2018 10:44

De Antwerp-fans moesten er bijna drie maanden op wachten, maar zaterdagavond hield de Great Old nog eens de punten thuis. Bij de neo-eersteklasser stonden opnieuw enkele uitblinkers van de eerste seizoenshelft tussen de lijnen.

Laszlo Bölöni en Wim De Decker wisselden hun ploeg ten opzichte van de nederlaag in Genk (4-0) op zes posities. "Een keuze die goed uitdraaide", vond Alexander Corryn die opnieuw in de basis startte. "Er stond een ander Antwerp op het veld. Een reactie was na vorige week wel nodig."

Tactische plaatje klopte volledig

"Net als vorig seizoen zei ik tegen de spelers dat de eerste 10 minuten heel belangrijk waren", pikte coach De Decker in. "Daarin lieten we meteen onze intenties zien. Tactisch klopte het plaatje volledig."

Het trainersduo greep terug naar enkele namen die voor Nieuwjaar het mooie weer maakten. "Het deed enorm veel deugd om te zien dat er vijf spelers (naast Corryn ook Haroun, Hairemans, Limbombe en Owusu, red.) van vorig seizoen in de ploeg stonden", aldus een opgetogen De Decker. "Ondanks de vele transfers dit jaar."

Diederik Geypen - Dirk Pieters

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Eupen
 
 
Reacties.