Cobbaut bewierookt Mechelse 12e man: "Fenomenaal voor een ploeg die in degradatienood verkeert"

04 maart 2018 18:05

Enkele Mechelen-spelers zullen zaterdagavond niet goed geslapen hebben. 'Malinwa' gaf twee keer een voorsprong weg en verloor met 3-2 op het veld van Standard. Bovendien hadden de Rouches minstens een helft met zijn tienen moeten spelen.

De fase van de wedstrijd was Cavanda die de doorgebroken Bandé foutier neerhaalde. Lambrechts floot niet. "Ik zag Bandé diep lopen en ik wist meteen dat het fout was", aldus de linksback. "Ik was geschrokken dat de scheidsrechter niet floot. Het was zuiver rood en het kantelpunt in de match, want daarna scoorden zij de 2-2. Erg zuur."

Coosemans beperkt de schade

Dankzij de nederlaag van Eupen op Antwerp (2-0) is Mechelen de laatste plek voorlopig kwijt. "We staan voor Eupen, maar als je op Standard tot twee keer toe voor komt... We kwamen naar hier om te winnen en dat is spijtig genoeg niet gelukt. Vooral de manier waarop is dus pijnlijk. Gelukkige pakte Colin (Coosemans, red.) die penalty nog", doelt Cobbaut op de misser van Marin. 

Zondag valt de beslissing. Mechelen bekampt thuis Waasland-Beveren, Eupen krijgt Moeskroen op bezoek. "We moeten sowieso winnen en zo veel mogelijk goals maken. Zo simpel is het. De fans? Die waren niet normaal. Ook na de wedstrijd. Voor een ploeg in degradatienood is dat fenomenaal. Volgende week moeten we ons gewoon redden."

Bart Ver Elst

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.