Waarom er uiteindelijk geen videorefs waren in Standard en Antwerp (ondanks oproep): "Anderlecht ging niet akkoord"

05 maart 2018 12:27

Het optreden van de refs op speeldag 29 in de Jupiler Pro League doet weer heel wat stof opwaaien en vooral degradatieklanten Eupen en KV Mechelen voelden zich serieus benadeeld, ook Peter Vandenbempt - die voor videorefs pleitte - houdt een wrang gevoel over aan de gebeurtenissen van gisteravond.

"Details kunnen bepalend zijn in de strijd om het behoud en dan wil je geen discussie over de scheidsrechter. Daarom zeiden we: 'Stuur een videoref naar Standard en Antwerp'. Maar daarvoor was wel een akkoord nodig met Zulte Waregem en Anderlecht en paars-wit ging uiteindelijk niet akkoord. Anderlecht wilde het evenwicht - elke ploeg drie uit- en drie thuismatchen met een videoref - niet verstoren, ook uit vrees voor klachten van andere clubs", stelt Vandenbempt. 


Hoogst ongelukkig

"Die onterechte penalty voor Antwerp is de goal waardoor Eupen nu laatste staat. En bij Standard trok de scheidsrechter geen rood voor Cavanda. Cynici zullen opmerken dat ze allebei benadeeld zijn en dat het dus niet zo erg is, maar het is wel hoogst ongelukkig", fileert de voetbalman van Radio 1. 

"Ook KV Kortrijk is benadeeld, want als Standard gelijk had gespeeld, dan had KVK nog meer kans op POI. Iedereen is dus ontevreden. Volgende week zullen er wel videorefs zijn dus laat ons hopen dat het volgende maandag toch daar al niet over moet gaan."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.