Eden Hazard als valse negen, vergeet het maar

05 maart 2018 20:04

Eden Hazard was onzichtbaar in de spits bij Chelsea op bezoek bij Manchester City dit weekend. Hij stond alweer als valse negen en dat systeem toonde zijn limieten. Geïsoleerd voorin lukt het niet, hij moet een sterke spits naast zich hebben.

Tegen Barcelona was hij nog uitstekend in zijn kaatsen, kwam het er bij de Citizens echt niet uit. Hij kreeg zelfs geen enkele doelkans voor elkaar. Hij moest vaak te veel inzakken en kwam daardoor te ver van de zestien in balbezit.

Hij had er ook zelf genoeg van. "We hadden nog drie uur mogen spelen, ik had niet meer ballen geraakt dan nu", aldus Hazard achteraf. Hij moet al enkele weken depanneren in de spits en dat zet de relatie met Conte onder druk.

Hij heeft een aanspeelpunt of een targetman voorin nodig om dan op die tweede bal of in de combinatie zijn duivels te kunnen ontbinden. Iemand als Morata of Giroud zou darvoor ideaal zijn. Met Hazard alleen in de punt stonden hij, Willian en Pedro te vaak tegen vijf verdedigers. Terwijl zo'n targetman er daarvan al twee aan de praat kan houden.

Cijfers bewijzen het

Als je de statistieken bekijkt, wordt het nog frappanter. Als valse negen speelde hij acht wedstrijden en daarin tekende hij twee goals en twee assist op. Als hij een diepe spits in de buurt heeft, zorgt hij in 26 wedstrijden voor dertien goals en negen assists.

Sander De Graeve

Premier League \\ Manchester City \\ Chelsea
 
 
Reacties.