Filip Joos ziet miserie op komst door videoref: "De ploeg die zakt, neemt een advocaat"

06 maart 2018 08:49

De kans is reëel dat er straks een ploeg uit eerste klasse degradeert op basis van doelpuntensaldo. En dan kan het gaan om één doelpunt minder. Geen goeie regel volgens Filip Joos, die iets anders voorstelt.

Wesley Sonck en Marc Degryse vonden het terecht dat Eupen of KV Mechelen op basis van doelpuntensaldo zouden zakken, Joos had daar een andere mening over. 

"Hoe je dit oplost? Met een testmatch", lanceerde hij een tegenvoorstel bij Extra Time. "Je moet dit niet laten afhangen van één goaltje meer of minder. We focussen ons nu op het verhaal van de videoref, waarbij Eupen-Moeskroen nu toch een videoref zal krijgen. Dan hebben die twee ploegen in de reguliere competitie 7 keer een videoref gehad, terwijl de afspraak 6 keer voor elke club was."

Niet eerlijk

En hij ziet dat dat nog voor heel wat miserie kan zorgen. "Ik zweer het: de ploeg die zakt neemt een advocaat. En ze hebben gelijk. Stel dat Eupen zich redt omdat de videoref ingrijpt in Eupen-Moeskroen, de match waar er eigenlijk geen videoref was. Het is niet goed en niet eerlijk. Dat het gewoon een regel is? Er zijn regels gemaakt waarvan je mag zeggen dat het geen goeie regels zijn."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.