Peter Maes zag hoe Genk CEO Patrick Janssens op straat zette: "Als de club na 3,5 jaar ook vindt dat het tijdperk voorbij is, dan zegt dat genoeg"

06 maart 2018 07:58

KRC Genk is quasi zeker van deelname aan play-off 1. De Limburgers grijpen enkel in een worst case-scenario nog naast de top 6.

Genk zette onder Philippe Clement een sterke remonte in dit jaar en is de beste ploeg van 2018. De rust is na enkele woelige maanden teruggekeerd in de Limburgse mijnstad, dat ziet ook gewezen Genk-coach Peter Maes.

"Ik denk dat er eindelijk weer een structuur is in Genk die aan 'voetbal' denkt", zei Maes maandag in VISTA!. "Je kan perfect op de werkvloer alles naar wens laten verlopen, maar alles daarrond moet ook gestructureerd worden. Zodat er niet te veel invloeden van boven naar beneden komen."

Niet alles in de hand in het voetbal

Destijds klikte het niet tussen Maes en Patrick Janssens, de CEO die intussen de laan werd uitgestuurd. "Ik denk dat ik daar heel weinig nog over moet zeggen. Als de club na 3,5 jaar ook vindt dat het tijdperk Janssens voorbij is, dan zegt dat genoeg."

"Er zijn dingen die gebeuren in het voetbal, die je niet altijd zelf in de hand hebt. Ik weet hoe ik eraan begonnen ben en het moest afgeven. Daar kan ik perfect mee leven, qua voetbal."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.