Peter Maes zette aanvaller na 10 invalbeurten 'noodgedwongen' in de basis: "Gezien wat ik wilde zien" en "Lik op stuk"

06 maart 2018 17:39

Tom De Sutter kreeg nog eens zijn kans in de basis bij Sporting Lokeren. En dat was opmerkelijk, want de vele weken daarvoor was hij telkenmale gebruikt als invaller. Erg opmerkelijke statistieken toch wel voor de aanvaller. En wat had zijn coach Peter Maes erover te zeggen?

Tom De Sutter die nog eens in de basis stond? Dat was al lang geleden. Heel lang geleden, van 10 december op bezoek bij Club Brugge. Nadien volgden 10(!) invalbeurten op rij, in totaal goed voor amper 119 in tien wedstrijden - zowat 12 minuutjes per invalbeurt gemiddeld.

119 minuten 

"De Sutter zit bij ons in de kern om van hem gebruik te maken, hij kan iedereen lik op stuk geven. Het is aan hem", gaf Peter Maes vlak voor de aftrap mee in zijn voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Moeskroen. En in minuut 1 lokte de aanvaller al een strafschop uit na een fout van De Medina op hem.

De spits werkte bijzonder hard, vaak met zijn rug naar doel. Zoals Maes het wou zien, hij was tevreden achteraf. "Hij was als pivot nadrukkelijk aanwezig. Dit was de Tom die ik graag bezig zie en dat nemen we graag mee naar de toekomst."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.