Wát een dreun voor Dembélé en Vertonghen: Juventus kegelt Tottenham in 3 minuten uit de Champions League

07 maart 2018 22:37

De spannendste affiche van de Champions League-avond was ongetwijfeld die tussen Tottenham en Juventus. De partij op Wembley kende een knotsgek verloop. Son Heung-Min

The Spurs dicteerden de wet voor rust. Dembélé heerste in het centrum (lees er HIER meer over), terwijl voorin Son Heung-Min betrokken was in meerdere aanvallen. Met een gelukje zette de Zuid-Koreaan Tottenham kort voor rust op voorsprong.

Juventus werd in de eerste helft een penalty ontnomen en moest na de pauze vol aan de bak. Aanvankelijk kwam de Oude Dame opnieuw niet in het stuk voor, tot Higuain als een duivel uit een doosje de gelijkmaker voorbij Lloris duwde.

In 3 minuten tijd draaide Juve de rollen volledig om. Khedira stuurde Dybala diep die de 1-2 koelbloedig tegen de touwen duwde. Zijn eerste op het kampioenenbal. Een uppercut voor de thuisploeg, die via Kane nog de binnenkant van de paal trof. Een fameuze dreun voor Dembélé en Vertonghen.

Man City - FC Basel 1 - 2

Man City begon met een 4-0-bonus aan de return tegen FC Basel en scoorde ook vroeg via Jesus. De gelijkmaker van M. Elyounoussi liet niet lang op zich wachten. Na rust trokken de Zwitsers het laken naar zich toe via Lang: 1-2. Een eervolle uitschakeling voor Basel. Voor The Citizens de eerste thuisnederlaag van het seizoen.