Overzicht EL: Arsenal krijgt San Siro stil, Dortmund krijgt in eigen Signal Iduna fameuze klap

08 maart 2018 20:59

In de Europa League stonden om 19u al vier matchen op het programma in de achtste finales. Arsène Wenger kreeg in San Siro een serieuze opsteker, Batshuayi een flinke teleustelling thuis tegen Salzburg.

AC Milan-Arsenal 0-2

Arsenal heeft AC Milan in de eerste helft alle hoeken van het veld laten zien. The Gunners, in de competitie toch serieus op de dool, konden in de Europa League tegen de Italianen wel overtuigen. Bij de rust stond het 0-2 en dat was zeker niet overdreven. Donnarumma haalde schoten van Chambers en Mkhitaryan uit zijn kooi.

De Armeense aanvaller van Arsenal zag één van zijn drie schoten binnengaan, hij trof ook nog eens de lat. Het was uitstel, want toen Özil de goed doorgelopen Ramsey vond, stond het net voor de pauze toch 0-2. Milan kwam opzetten in de tweede helft, maar kon de verdediging van de Engelsen amper bedreigen.

Borussia Dortmund-Salzburg 1-2

Borussia kreeg bij de rust een fluitconcert over zich, want het was niet veel soeps geweest tegen de Oostenrijkers. En het werd nog erger, want even na de pauze ging de bal op de stip na een fout van Toprak. Berisha zette zich achter de bal en die faalde niet. Een paar minuten later werd het zelfs 0-2 door opnieuw Berisha.

Batshuayi werd op het uur naar de kant gehaald - zijn vijfde match zonder goal - en prompt frommelde Schürrle de aansluitingstreffer binnen. Maar verder geraakten ze ook niet meer.

Atlético Madrid-Lokomotiv Moskou 2-0

Saul maakte na 22 minuten een absolute wereldgoal. In de tweede helft verdubbelde Diego Costa de voorsprong. Merodio maakte er in de slotfase nog 3-0 van en zo staat Atlético met één been in de kwartfinale.

CSKA Moskou-Lyon 0-1

Marcelo scoorde na 68 minuten de enige treffer van de partij. Het was geen aangename temperatuur om te voetballen, want het kwik zakte ver onder nul.