Jos Willems over degradatiestrijd: "Ik hoop dat het eerlijk gebeurt, want Kortrijk-Moeskroen ligt nog altijd op mijn maag"

08 maart 2018 19:38

'De stem van het Kuipje' gaat zondag de hele dag met een rood-gele sjaal van KV Mechelen rondlopen. Jos Willems, radiocommentator op pensioen, hoopt immers van ganser harte dat Malinwa zich redt. En dat Moeskroen zich in zijn ogen in ere herstelt.

KV Mechelen of Eupen? De vraag is niet zo moeilijk voor Jos Willems, die met zijn enthousiast commentaar jaren de aandacht trok bij Westerlo. "KV Mechelen! Ik heb een enorm goeie band met die club. Ik ben er ook altijd fantastisch onthaald", vertelt hij aan Voetbalkrant.com.

Ik heb het al 100 keer gezegd en ga het nog eens zeggen: Mechelen heeft de beste fans van België

In die mate dat hij op Facebook beloofde om zondag heel de dag een rood-witte sjaal te dragen... "Ik heb het al 100 keer gezegd en ik ga het nog eens zeggen: ik vind de fans van KV Mechelen de beste van België. Bij andere ploegen gaan ze morren als het slecht loopt, zij steken nog een tandje bij om hun ploeg te steunen. Van alle fans in eerste klasse steunen zij hun ploeg het meest."

"Ik hoop uit de grond van mijn hart dat KV niet degradeert. Een ploeg als Mechelen mag niet zakken! Dat is mijn hart dat spreekt. Eupen, Moeskroen, dat zijn ploegen in buitenlandse handen. Geef mij dan maar Mechelen."

Ik heb mijn vragen over wat Moeskroen zondag gaat doen

Zijn actie werd alvast gesmaakt door de Mechelse fans. "Of ik die sjaal echt de hele dag ga dragen? Tuurlijk, ik kan ook niet anders. De vorige keer heb ik kaarsjes doen branden. Iets wat mijn moeder vroeger ook altijd voor mij deed. Maar dat kon ik toch weer niet doen of ze gingen zeggen dat die Willems altijd in zijn kapelleke zit. (lacht)"

Als het over mogelijke complottheorieën gaat, is hij direct serieus. Eupen ontvangt immers Moeskroen. "Ik hoop dat het spel eerlijk gespeeld gaat worden. Niet zoals toen met Westerlo. Genk heeft het toen wel correct gespeeld, maar wat er in Kortrijk-Moeskroen (0-2 en Westerlo degradeerde, nvdr.) gebeurde, ligt nog steeds zwaar op mijn maag. Ik heb mijn vragen bij wat Moeskroen zondag gaat doen..."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.