Scherprechters met een boontje voor Malinwa: Waasland-Beveren en Moeskroen zullen tóch extra motivatie hebben in hun overbodige match

09 maart 2018 11:05

Alle wedstrijden van de laatste speeldag worden zoals altijd op hetzelfde moment gespeeld om gesjoemel te voorkomen. Maar dat voorkomt niet per se dat scherprechters Waasland-Beveren en Moeskroen een voorkeur kunnen hebben. Mechelen heeft alleszins het verleden mee.

Redding voor Waasland-Beveren

Herinnert u zich nog de slotspeeldag van het seizoen 2014/15? Cercle Brugge stond 2-0 voor tegen KV Mechelen en leek zich te handhaven ten koste van Waasland-Beveren, maar de bezoekers kwamen in een extreem dol slot terug en wonnen nog met 2-3. Tegelijkertijd eindigde de Wasico op 0-0 en Waasland-Beveren kroop door het oog van de naald.

De meegereisde Malinwa-supporters gingen door het dolle heen, ook al was er voor hun eigen ploeg geen echte inzet meer. Zij vierden net als op de Freethiel dat Waasland-Beveren naar PO2 mocht. Mechelen heeft dus nog eentje te goed van Waasland-Beveren en zondag zou natuurlijk het ideale moment zijn om in te cashen.

'Courage Mouscron'

Tegelijkertijd wordt Eupen-Moeskroen de match om naar uit te kijken. Les Hurlus waren als eerste zeker van PO2 en spelen dus een overbodige wedstrijd, maar het lijkt erop dat de Mechelse steun de Waalse link overtreft bij de supporters.

In 2009, een jaar waarin Moeskroen verzoop in financiële schulden die uiteindelijk tot een vereffening leidden, kreeg het steun van Achter De Kazerne. Het spandoek met 'Courage Mouscron!' zijn ze duidelijk nog niet vergeten.

"Voor jullie en jullie schitterende publiek gaat Moeskroen zondag winnen! We vergeten het verleden niet, vol spelen om te winnen!", deelde een fanpagina deze week.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KV Mechelen \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.