Snoeiharde kritiek op Damso en KBVB: "Compleet wereldvreemd, wat een pipo's" en "Ook de quenelle kroop in zijn liedjes"

11 maart 2018 12:52

De voorbije week was er heel wat te doen omtrent Damso, de Brussels rapper die een WK-lied had geschreven voor de Rode Duivels. Uiteindelijk zal het nummer niet worden gebruikt door de voetbalbond, na dagen vol kritiek.

De vrouwenraad, Alexander De Croo, Zuhal Demir, Proximus, AB Inbev, ... Uit verschillende hoeken kwam de kritiek op Damso en uiteindelijk werd de Brusselse rapper dan ook geweerd.

Luckas Vander Taelen was scherp voor de voetbalbond in De Afspraak op Vrijdag. "Meer dan enkel de vrouwonvriendelijkheid is er ook dat Dieudonné en de quenelle in zijn liedjes sloop."

Refereer niet naar muzieksmaak Eden Hazard

"Dat niemand daar iets over gezegd heeft? Dat is eigenlijk niet te geloven. Zeker nu het goed gaat met het vrouwenvoetbal in België is het overigens kwalijk te noemen. Ze zijn compleet wereldvreemd, wat een pipo's", was hij bijzonder scherp. 

Dat Rode Duivels als Lukaku en Hazard fan zijn van Damso hoeft verder geen reden te zijn om hem te accepteren als uithangbord: "Ik ben een grote fan van Eden Hazard, hij is de meest begenadigde speler die België ooit heeft gekend. Maar ik refereer niet naar zijn muzieksmaak. Is hij de bepaler van de goede smaak? Dit overstijgt België."

Redactie

Premier League \\ Chelsea \\ Crystal Palace
 
 
Reacties.