Essevee sluit reguliere seizoen winnnend af, Dury moet dokken: "Ik heb de supporters een tournee generale beloofd"

11 maart 2018 17:37

Op de slotspeeldag heeft Zulte Waregem een grijs seizoen toch nog afgesloten met een 0-2 zege tegen Lokeren. Nu op naar PO2...

"0-2 een juiste weergave? De winst wel, maar als we onze kansen afmaken kon het oplopen tot 0-5", blikt Francky Dury terug op de persbabbel en we kunnen hem moeilijk ongelijk geven.

Zulte Waregem domineerde Lokeren een hele wedstrijd. "Ik heb gezegd: 'jongens, je hebt drie weken vrij. Zorg dat je die periode met een goed gevoel overbrugt.' Daarnaast heb ik de supporters een tournee generale beloofd als we bovenaan de rechterkolom eindigden, dus dat zal ik wel nog voelen in mijn portefeuille", zei de coach met een knipoog. Essevee eindigt negende, dus moet de coach dokken.

Seizoen om te vergeten

Dury is blij dat het er eindelijk op zit. "We hebben een heel atypisch seizoen gespeeld. Oktober, november en december hebben ons doodgedaan. Was dat door Europees voetbal, of te weinig kwaliteit... ik weet het ook niet."

Nu enkel zijn troepen nog motiveren voor die PO2, waar Dury ook niet bepaald blij mee is. "Het huidige systeem is fantastisch voor de eerste zes, maar voor de anderen is het geen goeie zaak. Kijk naar Kortrijk: die strijden de hele tijd voor PO1 en vallen er dan toch nog naast. Wij weten het tenminste al een tijdje. Maar toch... Het zou erg zijn als je geen motivatie kan vinden voor april en mei."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.