Ook bekende politicus met KVM-hart zit met wrang gevoel na 'Mirakel van Eupen': "Het wringt dat de kleinste van het veld plots goals met de 'kop' begint te maken"


Foto: © photonews 12 maart 2018 22:10

Je zal maar Mechelaar en fan van KV zijn, zoals Kristof Calvo bijvoorbeeld. Het voetbalhart van de bekende en populaire politicus van Groen bloedt en hij verwoordde vanavond zijn ontgoocheling op de nationale televisie. Gisteren was hij ook op Twitter al erg actief.

De intussen 31-jarige Calvo was zelf geen onaardige voetballer en doorliep zelfs de jeugdreeksen bij 'Malinwa'. Ook voor hem is de degradatie van de club dus een regelrechte tragedie. Vanavond zei hij er in het duidingsprogramma 'De Afspraak' het volgende over: "De stad is een beetje in rouw vandaag, zelfs fans van Racing Mechelen. Voor heel veel Mechelaar is het vloeken, vooral ook door de manier waarop. Het voelt heel onrechtvaardig aan dat een ploeg als KV, met zo'n achterban, zakt."

Als doorgewinterde politicus wil de fractieleider van Groen in de Kamer echter geen ronkende verklaringen afleggen, hij blijft voorzichtig: "Ik vin het moeilijk om er uitspraken over te doen. Laat ons zeggen dat het wel wringt dat de kleinste van het veld in Eupen plots goals met de 'kop' begint te maken. Bij de 4-0 was die verdediger dan dan weer meer naar de vogels dan naar de bal aan het kijken. Het is wel moeilijk aan te tonen of iemand niet kan sjotten, slecht geslapen heeft of op stap is geweest of dat het iemand is die het bewust doet, dat onderscheid is flinterdun." 


Zwart weekend

Kristof Calvo snapt wel dat er veel ongenoegen is: " Veel verontwaardiging heeft ook te maken met het feit dat Eupen in Qatarese handen is en Mechelen een club is met zo'n mooi verhaal. Los van het feit of er iets gebeurd is of niet is het wel een zwart weekend voor het Belgisch voetbal."

De politicus voor Groen verwijst ook naar de promotiestrijd in 1B: "Ik heb heel veel sympathie voor Cercle Brugge, maar dat is intussen wel Monaco B. Eupen bestaat bij gratie van Qatar en dan zakt KV Mechelen. Dat is absoluut geen promotie voor het Belgisch voetbal. Maar kom, ik denk dat we volgend jaar in Mechelen wel een feestje gaan vieren. KV komt terug, dat denk ik wel."

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.