Dit is ons Team van de Week!


Foto: © SDG 12 maart 2018 12:51

De slotspeeldag bracht, zoals steeds, heel wat emoties met zich mee. Voor de selecties van het Team van de Week baseren we ons op concrete prestaties, terechte commentaren houden we voor in de tekst.

Doel

Tussen de palen deden wel meer doelmannen hun werk dit weekend. Zo was Vermeer uitstekend in Sint-Truiden en hield Kaminski Kortrijk enkele keren recht. Toch kiezen we voor Matz Sels, dankzij zijn reddingen won Anderlecht met negen de wedstrijd tegen Antwerp.

Verdediging

In de defensie zal men de naam Collins Fai nog lang vervloeken in Kortrijk. Hij knalde Standard naar play-off 1 én behoedde de Luikenaars voor meerdere tegengoals. Kagelmacher tekende voor zijn zoveelste uitstekende prestatie bij de Kerels.

Mickaël Tirpan zal een minder populaire keuze zijn. Maar ook al ging Moeskroen in de laatste twintig minuten wandelen, dan nog moet je die voorzetten perfect trappen. En dat deed Tirpan de hele wedstrijd lang.

Middenveld

Birger Verstraete gaf nog maar eens zijn visitekaartje af. Deze keer moest Racing Genk het ontgelden. Ruud Vormer knalde met zijn tiende van het seizoen Club Brugge naar een nipte overwinning.

Rest ons nog een kornuit uit de Oostkantons die er weinig kon aan doen dat Moeskroen de match opblies. Luis Garcia was werkelijk fenomenaal aan de bal. De klasse spatte ervan af.

Aanval

Komen we bij onze vier aanvallende spelers. Mehdi Carcela zette de wedstrijd in Oostende op z'n kop en bracht met fantastische acties de Rouches naar play-off 1. Nill De Pauw scoorde de goal van de speeldag in de minst interessante partij van de slotronde.

U kent intussen ons discours, Yuta Toyokawa kan er niks aan doen dat ene Diedhiou binnenkort kan gaan uitblazen op de Maagdeneilanden. De Japanner leverde mooi drie goals én een assist af in de redding van Eupen. Verder blijft Teodorczyk verbazen sinds Coucke er vijf woorden tegen ging zeggen. Wat een metamorfose!

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ AA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ Sint-Truiden \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.