Deze twee willen alvast bij Malinwa blijven na degradatie: "Wil ook opnieuw stijgen met deze prachtige club" en "Vluchten is mijn stijl niet"


Foto: © photonews 12 maart 2018 13:06

KV Mechelen zal het volgend seizoen normaliter in 1B moeten opnemen tegen Beerschot-Wilrijk, Lierse, OH Leuven, de drie overlevers van de play-downs en de stijger uit eerste amateur. Mogelijk doen ze dat met een andere kern dan dit seizoen. Twee ervaren rotten willen alvast graag blijven.

Tim Matthys is een trouwe luitenant, die eerder jarenlang in dienst was van Zulte Waregem en ook met Bergen al eens in tweede klasse een seizoen speelde. Hij is einde contract bij de Kakkers: "We gaan zien wat er gaat gebeuren, maar ik ben mee verantwoordelijk voor deze degradatie en wil graag ook de promotie opnieuw verwezenlijken", klonk het bij hem.

Supporters zijn zwaar op de proef gesteld

"Want voor de supporters is dit zo jammer. Dit is een mooie club, met dankzij de nieuwe investeerders ook mooie plannen. Er komt ook een verdere vernieuwing van het stadion aan en enkele plannen zullen nu even in de frigo verdwijnen, maar Mechelen keert terug: dat is zeker!"

"Met 16500 fans naar 1B gestuurd worden? Daar ben ik stil van. De supporters waren vandaag top, zoals de rest van het seizoen. Ze zijn zwaar op de proef gesteld. Dan is het niet meer dan normaal dat we nog even naar buiten gaan."

Iedereen moet nu in de spiegel kijken

Niet enkel Matthys ging nog even naar buiten, dat deden nog enkele andere spelers. Daaronder ook Nicklas Pedersen. Ook hij wil graag blijven: "Ik ben niet het type speler dat nu gaat vluchten. Ik ben ook mee verantwoordelijk dat we niet genoeg punten hebben gehaald", verbeet hij de emotie en ontgoocheling.

"Gaan lopen is echt mijn stijl niet, neen. Hopelijk gaan er veel jongens tot hetzelfde besluit komen. Iedereen moet nu eens in de spiegel gaan kijken, want onze fans verdienen dit echt niet. Deze club hoort op het hoogste niveau." 

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.