Wat een timing om te exploderen! Nobele onbekende Japanner redt hachje van Eupen: "Hij is een voorbeeld voor de jeugd"


Foto: Belga 12 maart 2018 06:30

Wat een moment om zijn Aziatische vulkaan tot uitbarsting te brengen. Yuta Toyokawa kroonde zich in de match op leven en dood van Eupen tegen Moeskroen tot de grote held met een knappe hattrick. Een onverwachte held die bij velen zelfs qua naam nog geen belletje doet rinkelen.

Het moet gezegd: het is geen schande als u de 23-jarige Toyokawa niet kent. De Japanse pocketspits streek dan ook pas afgelopen winter neer aan de Kehrweg. Eupen kaapte hem, via het Engelse Leeds United, weg bij Kashima Antlers. Scoren, deed hij de voorbije jaren echter bij een tweedeklasser in zijn thuisland: Fagiano Okayama. 


Drie keer ingevallen

Geen grootse adelbrieven dus en ook in Eupen maakte hij de voorbije weken nauwelijks brokken, de kleine pocketaanvaller - niet meteen de nieuwe Morioka of Kubo zou je denken -  moest het doen met drie invalbeurten. En ook gisteren tegen Moeskroen werd hij pas in de tweede helft in de strijd gegooid. Een gouden zet van Claude Makélélé gezien de drie belangrijke treffers die volgden. De coach loofde dan ook zijn knuffelbare Aziaat. "Hij is een voorbeeld, een jonge speler die dolgraag in actie komt. Voor hem zijn twee, drie minuten speeltijd al geweldig. Jonge spelers moeten hem als voorbeeld nemen, dat is zeker. Er moet altijd iemand zijn die de match doet kantelen. Gewoonlijk is het Ocansey, Koné of Raspentino en vandaag is dat Toyokawa. Ik ben zeer tevreden voor hem." 

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.