Wij lanceren warme oproep aan bondsprocureur Rubens na buitengewone Eupen - Moeskroen

12 maart 2018 12:03

De degradatiestrijd werd zondagnamiddag een thriller van formaat. Eéntje ook met een bijzonder vreemde ontknoping. Wij richten graag een oproep aan bondsprocureur Rubens.

De teerling is geworpen: Eupen speelt ook volgend seizoen nog in de Jupiler Pro League, KV Mechelen zakt naar 1B. Maar onmiddellijk werd er vol ongeloof gekeken naar wat er zich in het Kehrwegstadion afspeelde. 

Op het moment dat KV Mechelen met 2-0 op rozen zat, slaagde Eupen erin om in 7 minuten 3 keer te scoren en dat in deze omstandigheden met nog minder dan 20 minuten op de klok. De hele voetbalwereld was met verstomming geslagen.

En toch lijkt er geen onderzoek te komen na deze vreemde taferelen. "Wie niet tevreden is, mag altijd klacht neerleggen", reageerde bondsprocureur Marc Rubens zondag. 

Die klacht zal er echter niet komen want KV Mechelen ziet het nut er niet van in. Denken we maar aan Westerlo vorig seizoen dat wel klacht indiende. "Het is in het verleden al gebleken dat dit weinig nut heeft", klinkt het bij voorzitter Timmermans.

Alles laten zoals het is dan maar? Neen, alstublieft niet. Wij willen in dit opiniestuk niemand veroordelen want daar zijn geen bewijzen voor en voetbal is soms een raar spelletje, maar de opeenstapeling van toevalligheden is toch wel héél groot in dit verhaal. 

Daarom zetten we graag de woorden van KV Mechelen-voorzitter Timmermans kracht bij. "Binnen de voetbalbond zijn er instanties die zich hierover moeten buigen en hopelijk gebeurt dat ook." Mijnheer Rubens, voor de geloofwaardigheid van ons voetbal, onderzoek wat onderzocht kan worden.

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ KV Mechelen \\ Moeskroen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.