Zij bekijken de degradatie van zwaar aangeslagen 'Malinwa' positief: "Sportief gezien is de komst van Mechelen een zegen"

12 maart 2018 21:45

Het zal vandaag stilletjes geweest zijn in Mechelen, iedereen die de volksclub met de rijke traditie een warm hart toedraagt, zit in zak en as. Het is even moeilijk om positieve elementen te zien nu 1B eraan komt, maar de tegenstanders van volgend seizoen die bekijken het wél positief.

Mechelen wordt natuurlijk een aanwinst van 1B, zowel sportief als qua publiek. Dat vindt ook Herman Wijnants, de manager van het vorig seizoen gedegradeerde Westerlo: "Op sportief vlak is de komst van KV een zegen. Het is een club met goeie fans en een positieve ingesteldheid", klinkt het bij Sporza. "Voor de mensen van Mechelen zelf vinden we de degradatie natuurlijk ontzettend spijtig", benadrukt de sterke man van 'De Kemphanen'. 

"KV is hoe dan ook een meerwaarde voor 1B. Qua sportieve attractiviteit is het zeker een grotere troef dan Eupen. Bovendien telt de ploeg ook meer landgenoten én de club is in Belgische handen. Dat is toch een verschil met spelen tegen een ploeg die geleid wordt door mensen uit Qatar."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Westerlo \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.