? Jong en oud in tranen na emotionele rollercoaster: "Maffia", maar ook "Wij zijn Kakkers, wij komen terug"

13 maart 2018 11:53

Of veel fans van KV Mechelen op maandag met een ferme kater zijn opgestaan? Zeker. Velen gunden hen een verlengd verblijf in eerste nationale, toch zal er op maandag de nodige spot zijn op het werk. Maar Kakkers komen altijd terug. Terugblik op een rollercoaster van emoties.

Anderhalf uur voor de wedstrijd stonden al enkele duizenden supporters in de tribunes Achter de Kazerne. Anderhalf uur na de wedstrijd stonden nog steeds enkele duizende supporters in de tribunes of de kantines Achter de Kazerne.

Het werd een namiddagje voetbal met een bittere nasmaak, maar van loutering kennen ze in Mechelen alles. Vijftien jaar geleden werd al eens afscheid genomen van het hoogste niveau en namen de supporters massaal afscheid met de spelers, al waren ze vooral 'blij' toen: club gered en op naar derde klasse.

"Wij zijn Kakkers, wij komen terug"

Tijdens de match sloeg de sfeer ook maar eventjes om in de tribunes, toen het 'mirakel of mysterie van Eupen' zich aan het vervolmaken waren. Fans van Waasland-Beveren hieven nog een "Walen buiten, Walen buiten" aan, bij de fans van Malinwa was er (na enkele minuten gefluit) vooral berusting en serene droefheid.

"You'll never walk alone" klonk voor én na de wedstrijd zoals vanouds, al konden heel veel supporters op dat moment hun tranen niet meer bedwingen. Meer dan een halfuur na de match kwamen Schoofs, Matthys, Pedersen, De Witte en Cobbaut nog eens afscheid nemen van de fans. Al zullen meerderen van hen er - net als de supporters overigens - ook in 1B staan. 

Rise like a phoenix

"We zijn toen verrezen uit de as en dat zullen we opnieuw doen." Woorden van Johan Timmermans die ook gedeeld werden door flink wat supporters. Want tussen de reacties van diepe ontgoocheling - "Maffioso, corruptie, dit is geen toeval" vonden we na de match ook snel ook optimisme.

De tagline We zijn Kakkers, wij zakken niet  van de voorbije weken werd door sommigen al aangepast naar Wij zijn Kakkers, wij komen terug. "We hebben al dieper gezeten dan 1B, we weten waar we voor staan", klonk het nog tegenover onze redactie.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.