Mooi! Westerlo is Schalke en Roda te snel af voor 17-jarig talent: "Eerste balcontact was stressen"


Foto: © photonews 13 maart 2018 20:58

KVC Westerlo heeft zijn 'eerste transfer voor volgend seizoen" aangekondigd. Maar eigenlijk gaat het om een speler die al bij de club zit. De 17-jarige Yentl Van Genechten kreeg een contract voor twee seizoenen plus optie.

Sinds Nieuwjaar mocht Van Genechten proeven van de A-ploeg. Trainer Bob Peeters en zijn staf waren alvast onder de indruk en hij werd dus beloond. "Het is misschien een cliché, maar het is mijn grote droom die uitkomt", klinkt het.

Op zijn tiende belandde de rechterflankverdediger bij de club, maar trok voor twee jaar naar KV Mechelen. Hij keerde terug en kreeg zijn kans. "Ik ben hier direct goed ontvangen bij de A-kern. Ik kende sommige spelers zoals Daan en Gillian al van in de jeugd. Die stonden altijd voor mij klaar. Dus het was zeker niet ongemakkelijk. Ik ga echt keihard mijn best doen om te slagen. Dat wil ik ook aan de supporters laten zien."

Van Genechten valt op met zijn loopvermogen. Gemiddeld loopt hij zo'n twaalf kilometer per match. Ook Schalke 04 en Roda JC trokken aan zijn mouw. Intussen mocht hij al zijn debuut maken in de match tegen Lierse.

Westerlo
 
 
 
Reacties.