Angsthaastactiek Mourinho werkt niet: Sevilla straft United genadeloos af ondanks goal Lukaku


Foto: © photonews 13 maart 2018 22:36

Romelu Lukaku ging naar Manchester United om prijzen te winnen, maar dat zal dan toch niet voor dit seizoen zijn. Na een zwakke prestatie werden de Mancunians in eigen huis uitgeteld voor de kwartfinale van de Champions League door Sevilla.

Met een 0-0 op zak uit de heenmatch was het afwachten hoe José Mourinho zijn elftal de wei zou insturen. En de bedoelingen werden al snel duidelijk toen we Marouane Fellaini in de basis zagen staan. De Rode Duivel moest de lange bal gaan ontvangen vooraan en voor strijd zorgen op het middenveld.

United begon nog redelijk goed - met onder meer een schot van Lukaku en een goeie poging van Fellaini - maar herviel in zijn stereotype spel. Iets wat niet gesmaakt werd door het thuispubliek, dat hen al snel op enkele fluitconcerten trakteerde. Van vlot aanvalsspel was er immers weinig tot geen sprake. Sevilla verzorgde de opbouw wel, maar kwam niet echt tot kansen tegen het blok van Mourinho. Muriel zag een schot wel naast dwarrelen.

Fellaini, eigenlijk de gevaarlijkste op het veld, werd na een uur naar de kant gehaald voor Pogba. United trok zijn niveau op en voetbalde toch wat gevaarlijke fases bij elkaar. Correa en Lingard tekenden voor de grootste kansen, maar Bailly en Rico brachten redding voor hun respectievelijke ploegen.

Lukaku scoort nog

En dan: toen United het laken naar zich toe leek te trekken... Invaller Ben Yedder werd gelanceerd en die miste niet voor De Gea. Een paar minuten later scoorde die in een rommelige fase zijn tweede. Over en out voor de Mancunians, Sevilla naar de kwartfinale. United - slecht voetballend - drie keer zien scoren, daar geloofde zelfs de grootste optimist niet meer in. 

Lukaku scoorde wel nog de 1-2 tien minuten voor tijd, maar de vijfde goal in de CL dit seizoen van de Rode Duivel zal maar een voetnoot worden. Ben Yedder miste zelfs nog zijn hattrick.

Champions League \\ Manchester United \\ Sevilla
 
 
 
Reacties.