Rode Duivel opent racismedebat en doet opvallend voorstel: "Gewoon eens een heel weekend thuisblijven"

13 maart 2018 21:15

Racisme is spijtig genoeg nog steeds een actueel probleem in het huidige voetbal. Ook dit seizoen waren er in België een paar voorbeelden. In 2015 werd Christian Kabasele in Kortrijk met apengeluiden bestookt. De Rode Duivel wil dat het allemaal harder aangepakt wordt.

Kabasele pleit voor een strikter beleid rond racisme. "België zou beter een voorbeeld nemen aan Engeland. Via initiatieven als Show Racism The Red Card of Kick It Out wordt het probleem op een pedagogische manier aangepakt", zegt hij in S/V Magazine.

"Bij Watford worden wij ingeschakeld om met jongeren te spreken en ik vind dat dat we nog meer tijd moeten investeren in die jonge gasten. Kinderen van elf jaar vinden het bijna banaal om 'vuile neger' te horen. Terwijl het zo'n vreselijk scheldwoord is. Indien racisme niet ingedijkt wordt, moeten we een krachtig signaal geven."

We zullen onze strijd niet opgeven

Hij heeft ook een drastisch voorstel. "Ik zou zeggen: laten we met alle donkere spelers een weekend thuis blijven. Sommige debielen zouden dan pas begrijpen hoe belangrijk we zijn voor een club. Hoe dan ook: die mensen moeten inzien dat we onze strijd niet zullen opgeven."

Premier League \\ Watford \\ België
 
 
 
Reacties.