Da's klasse: fans van Lierse komen met initiatief om onbetaalde jeugdtrainers te helpen

13 maart 2018 17:30

Onder de noemer 'Lierse voor Altijd' slaan het supportersplatform GeelZwart vzw en de sfeergroep Yellow Black's Army de handen in elkaar. Het doel? De geest van de club in leven houden én de toekomst voorbereiden. Het eerste plan is alvast om geld in te zamelen voor de onbetaalde jeugdtrainers.

Dat de nabije toekomst van de 'Pallieters' niet bijzonder rooskleurig oogt, is geen nieuws meer. De fans zijn dan ook boos en ontgoocheld over de gang van zaken en nemen dan maar zelf het heft in handen. Op die manier willen ze een doemscenario vermijden want nu al lijken supporters van de club uit 1B af te haken. 

“Daarom ondernemen we ook actie. Onder de noemer ‘Lierse voor Altijd’ willen we het Liersegevoel aanwakkeren en de Liersefamilie verenigen”, zegt Bert Jansen van Yellow Black’s Army (YBA). “We willen de supporters een houvast bieden, iets om in te geloven en zich achter te scharen.” 


Geest zal overleven

Maxime Penen van het onafhankelijke supportersplatform GeelZwart (GZ) vult aan: “Lierse voor altijd is onze manier om aan de supporters te zeggen: ‘Er ís nog iets. Lierse bestaat zolang jullie er zijn. Wat er ook gebeurt en hoe groot ook het knoeiwerk op bestuursniveau: de geest van Lierse zal overleven.”

Op langere termijn zal er ook gewerkt worden aan een aantal toekomstscenario's. En er wordt met heel veel rekening gehouden: een nieuwe overnemer voor de club, een doorstart in de eerste of tweede amateurliga of zelfs vertrekken met een volledig wit blad vanuit de laagste provinciale reeksen. 

Positieve acties

Maar eerst dus die onbetaalde jeugdtrainers uit de nood helpen. "Die worden al sinds augustus 2017 niet meer betaald, mensen met zo'n groot Liersehart verdienen beter", aldus Bert Jansen. 'Lierse voor Altijd' wil dan ook volop werk maken van positieve acties en organisaties om de clubfamilie dichter bij elkaar te brengen.

Om geld in te zamelen, richtte het supportersinitiatief al een zogenaamde Troopervereniging op. Wanneer een fan van Lierse shopt bij een aantal grote onlinewinkels gaat een klein percentage per aankoop naar de pot om de getroffen jeugdtrainers te betalen.

Daarnaast denkt 'Lierse voor Altijd' ook nog aan een 'Back to 97'-party - een verwijzing naar de laatste landstitel - met bekende ex-spelers, een heuse Lierse-quiz én een leuke kindernamiddag.

Lees HIER alvast meer details over dit prachtinitiatief! 

Glenn Bogaert

Lierse SK
 
 
Reacties.