Lichtpunt in een puinhoop: doelman De Wolf (21) behoedde Lokeren van een zware afstraffing in zijn seizoensdebuut

13 maart 2018 11:02

Hebt u in alle heisa zondag Lokeren-Zulte Waregem gemist? Dit moet u ervan weten: De Pauw en Olayinka maakten elk een goal, maar zonder Ortwin De Wolf hadden ze elk een hattrick. De 21-jarige doelman kan zijn profmatchen nochtans op één hand tellen en was toch de uitblinker bij de Waaslanders.

Peter Maes noemde hem zelfs - terecht - het enige lichtpunt in een ellendige prestatie en vond dat zijn ploegmaats hem in de steek lieten. "Dat is moeilijk te zeggen. Maar die paar keren dat er iemand alleen op mij afkwam, hield ik hem wel tegen. Dat voelt enorm goed, voor de supporters en natuurlijk voor mij", vertelt Ortwin De Wolf ons na afloop.

Wel twee tegengoals, maar daar kon hijzelf bitter weinig aan doen. "Die eerste goal zag ik moeilijk komen en hij vliegt recht in de winkelhaak. Bij die tweede lag de bal op een eiland en iemand zet er zijn voet tegen, dan kon ik niet meer op tijd reageren."

Ik kan tevreden terugkijken op mijn derde match op het hoogste niveau - Ortwin De Wolf

Bovendien was het pas de eerste match van het seizoen en de derde profmatch ooit voor de doublure van Verhulst. "Ik bekeek het als een beloftenmatch. Me vooral niet te veel laten beïnvloeden door anderen en zelf naar die match toeleven. Het wringt dat we verliezen, maar ik heb toch een paar mooie reddingen kunnen doen. Ik kan tevreden terugkijken op mijn derde match op het hoogste niveau."

"Mijn eigen match was goed, die van deze jonge ploeg iets minder." Inderdaad jong, er stonden liefst vijf spelers uit eigen jeugd op het veld (Overmeire weliswaar meegerekend). "Inderdaad, ik heb het hiernet ook vernomen. Zoiets doet natuurlijk deugd. Het zegt veel over de jeugdwerking en de beloften", aldus De Wolf. Meer van dat in play-off 2, graag.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.