KVM-hoofdaandeelhouder Sluiers licht al een tipje van de sluier over de samenstelling van de Mechelse spelerskern in 1B

13 maart 2018 16:55

Het doek is gevallen, KV Mechelen degradeert naar 1B. Het KVM-bestuur blijft echter niet bij de pakken zitten en kijkt al vooruit naar volgend seizoen. Een van de grote vragen is welke spelers Malinwa gaat meenemen in het vagevuur van eerste klasse B.

Volgens KVM-hoofdaandeelhouder, Olivier Somers, hoeft er niemand te vertrekken bij 'de Maneblussers': "Dankzij de nieuwe investeerders is er voldoende budget om het sportieve luik én het stadion uit te bouwen", legt Somers uit in Het Laatste Nieuws. "We moeten niemand verkopen onder financiële druk."

Evaluatie

Toch zal de kern er ongetwijfeld anders uitzien volgend seizoen. Sterkhouders als Mats Rits en Colin Coosemans zullen moeilijk te overhalen zijn voor een avontuur in 1B. Een evaluatie van de spelerskern dringt zich op: "We zullen zien wie er gemotiveerd is om in 1B te spelen en welk type spelers we nodig hebben in die reeks. Wellicht moeten we ook een aantal nieuwe spelers aantrekken. Maar we moéten niemand per se verkopen, dat is ook al een voordeel."

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.