Standard haalt opgelucht adem: Paul-José Mpoku moet dan toch niet op het matje komen en ontsnapt aan schorsing

13 maart 2018 13:10

Paul-José Mpoku moet straks dan toch niet op het matje verschijnen bij de Geschillencommissie van de KBVB. Het Bondsparket laat de aanklacht tegen de creatieve middenvelder/flankaanvaller van Standard vallen. Hij hoeft dus niet te vrezen voor het missen van belangrijke matchen in play-off 1.

"Het Bondsparket informeerde ons vandaag om te melden dat ze de vervolgingen aan het adres van Paul-José Mpoku en Standard de Liège laten vallen. De speler en de club zullen vandaag dus niet voor de Geschillencommissie verschijnen", dat bericht staat te lezen op de officiële website van de Luikse club. 


Boucaut bestookt

De 25-jarige Congolees zijn potje kookte behoorlijk over na het gelijkspel op Sclessin tegen Club Brugge (1-1). Samen met zijn ploegmaats ging Mpoku scheidsrechter Alexandre Boucaut flink bestoken. Voor die uitbarsting moest de speler van de Rouches zich verantwoorden bij de Geschillencommissie, maar hij hoeft uiteindelijk dus toch niet op het matje te verschijnen.

Bijzonder goed nieuws is dat voor Standard want de dribbelvaardige en snelle sterkhouder zat nog met een match voorwaardelijk en een nieuwe straf had hem mogelijk enkele wedstrijden van play-off 1 kunnen kosten. 

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
 
Reacties.