Vincent Kompany heeft droomscenario in gedachten: "Iedereen in het blauwe gedeelte van Manchester weet dat je die kans maar één keer in je leven krijgt"

13 maart 2018 13:25

Manchester City staat sinds gisteravond weer een stapje dichter bij de landstitel in de Premier League. Nog acht wedstrijden te gaan, maar gezien de riante voorsprong zal het feestje al vroeger kunnen losbarsten. Vincent Kompany heeft alvast een datum in gedachten.

De 31-jarige 'skipper' speelde gisteren 90 minuten tegen Stoke City en maakte de makkelijke 0-2 zege vanop de eerste rij mee. Die titel, dat mag toch niet meer mislopen 'Vinnie'? Natuurlijk niet, de vraag is niet of, maar wel wanneer City zich de nieuwe landskampioen mag noemen. 

"In deze periode van het jaar brengt elke zege ons een stapje dichter bij de titel. Guardiola benadrukte voor de match dat we deze vorm moeten vasthouden tot het einde en die ook moeten meepakken naar volgend seizoen", vertelt Kompany op de clubwebsite. 


Once in a lifetime 

De Rode Duivel zelf is na al die jaren vergroeid met zijn club en dus heeft hij een droomscenario in gedachten met het oog op het veroveren van de landskroon: "Iedereen in het blauwe gedeelte van Manchester weet dat in eigen stadion kampioen spelen tegen Manchester United een kans is die je maar één keer in je leven krijgt."

Maar eerst nog een ander varkentje wassen, met name Everton: "Er wacht ons voor de derby nog één match en we zullen zien. We zullen het in ieder geval niet cadeau krijgen. We bekijken het trouwens ook op langere termijn, vandaar dat de drive in de ploeg nog altijd immens is." Afspraak in ieder geval op 7 april, dan komt United! 

Glenn Bogaert

Premier League \\ Manchester United \\ Manchester City
 
 
Reacties.