Waalse journalist veegt 'akkoordje' tussen Eupen en Moeskroen resoluut van tafel: "We moesten lachen toen we dat hoorden"


Foto: © photonews 13 maart 2018 15:51

In voetbalminnend Vlaanderen wordt er al twee dagen over niks anders gesproken dan die opmerkelijke pot tussen Eupen en Moeskroen die eerstgenoemde club uiteindelijk de redding opleverde. Maar hoe kijkt men in Wallonië naar de insinuaties en beschuldigingen langs Vlaamse kant?

Jean Derycke, journalist bij de Franstalige krant L’Avenir, snapt dat er bedenkingen worden geuit, maar een zogenaamde alliantie Eupen-Moeskroen veegt hij resoluut van tafel: "Trainer Dennis van Wijk van KV Mechelen suggereerde dat een paar weken geleden al om dat beide clubs ten zuiden van de taalgrens liggen. We moesten echt lachen toen we dat hoorden. Eupen en Moeskroen? Dat is hetzelde als Oostende en Hasselt", klinkt het voor de microfoon van VRT NWS

Dat ook Nicolas Verdier, door Eupen nota bene uitgeleend aan KV Mechelen, na afloop zwaar uithaalde en het had over een schandaal begrijpen ze in Wallonië al helemaal niet: "In zijn geval is het totaal onbegrijpelijk dat hij meedoet aan die verdachtmakingen want hij is tot nader order nog altijd eigendom van Eupen. Hij heeft zich acheraf wel verontschuldigd via de sociale media", aldus Derycke.  


 

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ KV Mechelen \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.