Bekerheld van Standard blikt terug op finale van 2016: "Een ongelooflijke sfeer en fantastische supporters"

14 maart 2018 21:11

Twee jaar geleden stond Standard ook al in de finale van de Croky Cup en het versloeg toen de latere kampioen Club Brugge. Met dank aan Ivan Santini, die voor een assist én het winnende doelpunt zorgde. De Kroatische spits heeft mooie herinneringen overgehouden aan de bekerzege.

De 28-jarige Kroaat zal de bewuste 20 maart 2016 niet snel vergeten: "De ongelooflijke atmosfeer in het Koning Boudewijnstadion en de fantastische steun van de supporters zijn mij enorm bijgebleven", klinkt het in Sudpresse.  

"Als spelersgroep waren we enorm gemotiveerd om er iets van te maken, zeker na die zware 4-0 nederlaag tegen Mechelen die voor ons de deur sloot voor play-off 1. Dat verklaart ook waarom we zo agressief speelden en ik bedoel dan gezond agressief, scherp en gedreven."

"Ik vond samen met Jean-Luc Dompé, via een mooi een-tweetje, al heel snel een opening voor de 1-0. Club Brugge lukte vervolgens de gelijkmaker via een vrije trap van Lior Refaelov, maar de uitsluiting van Abdoulay Diaby vroeg in de tweede helft speelde enorm in ons voordeel. Met 10 tegen 11 konden we geduldig en in alle rust op zoek gaan naar kansen voor de 2-1." 

Uiteindelijk was het Santini die met een kopstoot aan de eerste paal het verlossende doelpunt aantekende voor Standard, een explosie van vreugde op de Heizel was het gevolg. Een onvergetelijk moment voor de speler van het Franse SM Caen: "Ik kon perfect mijn hoofd zetten tegen een magnifieke voorzet van Matthieu Dossevi. Het feest dat losbarstte na het laatste fluitsignaal vergeet ik werkelijk nooit meer. Een van de mooiste momenten uit mijn carrière. Het was mijn allereerste trofee en het is eigenlijk nog altijd mijn enige", lacht targetspits Santini. 

Ligue 1 \\ Beker van België \\ Standard \\ Caen
 
 
 
Reacties.