Bij Eupen én KV Mechelen gespeeld! "Ik had liever een ploeg zien zakken waar ik geen voeling of connectie mee heb"

14 maart 2018 13:33

Kevin Vandenbergh zal afgelopen zondag met een vreemd gevoel naar de degradatiematchen van KV Mechelen en Eupen gekeken hebben. De intussen 34-jarige spits, momenteel aan de slag bij SC Aarschot in eerste provinciale, heeft namelijk een verleden bij de clubs die lijnrecht tegenover elkaar stonden.

“Ik heb de twee matchen van zondag wel gevolgd, ja. Het is natuurlijk wat het is hé, de uitslagen zijn er en die degradatie is jammer voor een club als KV Mechelen. Zeker met het project dat ze hebben en als je ziet wat ze nog allemaal op de plank hebben liggen", vertelt Vandenbergh aanVoetbalkrant.

"Het ziet er allemaal mooi uit, het is bijzonder jammer dat de opmars van KV nu gestuit wordt. Mechelen is een heel mooi verhaal naar de toekomst toe, zonde dat een club met zo'n stadion moet zakken", vertelt de ex-spits van 'Malinwa'. Hij speelde in het seizoen 2011-2012 Achter de Kazerne.

Liever andere club

 

Maar de goaltjesdief heeft dus ook een verleden bij KAS Eupen, in het seizoen 2010-2011 scoorde hij aan de Kehrweg 9 keer. "Voor mij is het een beetje dubbel hé. Ik zie geen van beide clubs graag uit eerste klasse zakken, ik had misschien liever een ploeg zien degraderen waar ik minder voeling of geen connectie mee heb", aldus de voormalige Rode Duivel. 

"Eupen kan nog wel progressie maken als je ziet wat ze allemaal doen. Ze hebben ook wel kwaliteit lopen en het is een ploeg die kansen geeft aan jeugdige spelers die kunnen doorgroeien. Het is ook een club die x-aantal spelers laat doorstromen naar andere eersteklassers. Een degradatie van Eupen zou ik toch ook heel jammer gevonden hebben", besluit de ex-aanvaller van Westerlo, KRC Genk en Utrecht.  

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.