Vormdip van Origi gerelativeerd: "Iedereen focust op zijn statistieken" en "22-jarige op de moeilijkste positie van allemaal"

14 maart 2018 11:39

Terwijl Michy Batshuayi in sneltempo heel Duitsland voor zich heeft gewonnen, blijft Divock Origi er een beetje zoeken naar zichzelf. Na een pover seizoen is het lang niet zeker wat zijn rol zou zijn op het WK in Rusland. Toch zijn er ook veel die de 'vormdip' overroepen vinden.

"Nu Gomez weg is, focust iedereen op de statistieken van Origi als goalgetter, wat hij nog niet is. Of misschien nooit wordt omdat hij beter als tweede spits rendeert", verklaarde Jan-Pieter Martens, de Belgische teammanager van concurrent Schalke, over de situatie van Origi. Hij zit aan vijf goals in 23 matchen en scoorde al sinds 2013 niet meer voor de nationale ploeg.

"Zeggen dat zijn carrière stagneert, vind ik overroepen", benadrukt ook analist en jeugdtrainer Gert Verheyen aan Sporza. Na een mooie kennismaking in Brazilië kwam de stap naar Liverpool misschien iets te vroeg. "Opeens speelt je niet elke week meer. Misschien wel te weinig om in het ritme te komen en je goed te ontwikkelen."

Zijn volgende keuze moet de goede zijn - Gert Verheyen

"Maar vaak wordt vergeten dat hij nog maar 22 jaar is en op de moeilijkste positie van allemaal speelt. Als je even minder scoort, krijgt een spits er meteen van langs. Hij heeft alle kwaliteiten en ik twijfel nog altijd niet dat hij een mooie carrière zal uitbouwen", aldus Verheyen.

Premier League \\ Bundesliga \\ Liverpool FC \\ VfL Wolfsburg \\ België
 
 
 
Reacties.