Ex-spits van KV Mechelen en Eupen zag geen verdachte toestanden: "We moeten niet overdrijven, als dit drie speeldagen geleden was gebeurd, had niemand er iets over gezegd"

14 maart 2018 18:50

Hij heeft de matchen van Eupen en KV Mechelen zondag nauwlettend gevolgd, wat ook niet zo vreemd is aangezien Kevin Vandenbergh nog het shirt van beide clubs heeft gedragen. Heeft de 34-jarige spits rare dingen gezien? Neen, hij vindt alle commotie dan ook flink overdreven.

Dat de ex-Rode Duivel het jammer vindt dat een van zijn ex-clubs moet zakken, dat kon u HIER al lezen, maar wij vroegen hem ook of hij verdachte zaken heeft gezien in de veelbesproken Eupen-Moeskroen (4-0). "Ik denk dat we niet moeten overdrijven. Als dit drie speeldagen geleden was gebeurd dan zou niemand er iets over gezegd hebben", klinkt het bij Voetbalkrant

De man die momenteel uitkomt voor eersteprovincialer Aarschot in Vlaams-Brabant verwijst ook naar andere matchen: "Neem nu de match Genk-Gent en de goal van Birger Verstraete. De kleinste van de hoop staat moederziel alleen tussen al die verdedigers van Genk en kopt de bal binnen. Als dat een beslissende match was geweest, zouden we er misschien ook iets achter gezocht hebben. We moeten niet te veel zoeken naar dingen die er niet zijn."


Focussen op totaalplaatje

Kevin Vandenbergh vindt de context belangrijk: "Je mag niet vergeten dat een ploeg als Moeskroen niks meer te winnen of te verliezen had. Het verloor zeven van z'n negen laatste matchen. Als je dan twee goals slikt, gaan de kopjes naar beneden. Al zeker als het de laatste match van het seizoen is. Mechelen heeft trouwens ook kansen gehad om met 4-0 of 5-0 te winnen hé. We zouden beter focussen op wat er de voorbije 29 speeldagen is gebeurd en waar Mechelen het heeft laten liggen." 

Het klassement liegt niet: "Als je daar staat na zoveel speeldagen dan is alles toch een beetje in balans. Bij Eupen kunnen ze ook zeggen dat ze daar of daar punten niet gekregen hebben en er verkeerde beslissingen zijn genomen in hun nadeel. Soms staat het geluk aan jouw kant en soms niet. Als je na 30 speeldagen laatste staat dan moet je je bij dat feit neerleggen en kan je er niet veel meer aan doen."



Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.