Gokaffaire bij Eupen: speler geeft toe, maar nuanceert: "Niet op Belgische competitie"

14 maart 2018 08:01

Het Eupens parket als de Kansspelcommissie hebben een officieel onderzoek gestart om de gokgewoontes bij Eupen te onderzoeken. Jordan Lotiès en Nicolas Verdier zijn de spelers die onder de loep worden genomen.

Lotiès was eerder dit seizoen vaste titularis, maar verhuisde ineens naar de bank. Lotiès geeft de feiten toe, maar benadrukt ook dat hij niet wedde op matchen van Moeskroen. "Het klopt dat ik geregeld een gokje waag", zegt Lotiès in Het Nieuwsblad.

"Maar niet op wedstrijden van de Belgische competitie. In Frankrijk hebben ze me vroeger al duidelijk gemaakt dat ik niet mag gokken op wedstrijden van mijn eigen competitie. Maar er is niets verkeerd aan het feit dat ik gok op buitenlandse competities."

Niet eerste keer

De verdediger kreeg al eerder zulke beschuldigingen te verwerken. "In Spanje ­waren er gelijkaardige beschuldigingen toen ik voor Osasuna speelde. Maar ik zette toen alleen in op wedstrijden van de Franse ­Ligue 1, wat niet verboden is omdat het om een buitenlandse competitie ging. Ze riepen me op, ik legde de zaak uit en mijn naam werd gezuiverd."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Eupen
 
 
Reacties.