BV-fan van Jeron Dewulf over het fanatisme op de Antwerp-tribunes: "Op de Bosuil bestaat tijdens de match nul procent nuance"

15 maart 2018 21:15

Jeron Dewulf is van vele markten thuis. Velen kennen de acteur als een van de Foute Vrienden, maar daarnaast is hij ook stand-upcomedian én Antwerp-supporter.

Dewulf raakte tijdens zijn jeugdjaren verknocht aan rood & wit. "Ik groeide op in Ekeren en ging in Merksem naar school, waar de meeste van mijn vriendjes verzot waren op Rudi Smidts", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Een strijderstype, met dat lange haar, een symbool voor onverzettelijkheid. Samen met Lehnhoff voor mij de verpersoonlijking van de club. Ook Patje Goots en Cisse Severeyns mag je daarbij rekenen. Gasten met passie en strijdlust, die bleven lopen en wroeten."

De 43-jarige Dewulf pikt regelmatig een wedstrijd van zijn favoriete club mee, en weet maar al te goed hoe fel de Great Old leeft in Deurne-Noord.

"Op de Bosuil bestaat tijdens de match nul procent nuance. Een lichte fout in de zestien meter, voor ons is dat penalty. Het klinkt misschien belachelijk, maar dat fanatisme op Engelse leest bevalt me. Op dit Antwerp staat geen rem. Ik geloof nog altijd dat wij ons nieuwe stadion kunnen vullen met 40.000 man én daarin Champions League gaan spelen."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.