Michy Batshuayi uit Europa League geknikkerd door fysiek onvermoeibare Oostenrijkers van Salzburg

15 maart 2018 22:56

Geen verrassing, wel pijnlijk: het verhaal van Borussia Dortmund in de Europa League is geëindigd in de 1/8ste finales. De Duitse topploeg van onze Michy Batshuayi beet z'n tanden stuk op het stugge en fysiek indrukwekkende Red Bull Salzburg. 0-0, niet voldoende om die 1-2 nederlaag recht te zetten.

De opdracht was even moeilijk als duidelijk voor 'Die Borussen': twee keer scoren in de Red Bull Arena, enkel dat was goed genoeg om de poort naar de kwartfinales open te beuken. 0-2, 1-3, 2-4, het was allemaal goed. 'Batsman' moest het flikken. 

Maar het was eigenlijk de thuisploeg, die op uitgekookte wijze naar hartenlust kon counteren en zo ook bijzonder gevaarlijk was. Roman Bürki ontpopte zich zo tot de meest opvallende speler van Dortmund, de Zwitserse doelman hield zijn team meermaals recht. Het was bibberen en beven geblazen.  

Bijna kers op de taart

 

Na rust toch een ander Dortmund, dat naarmate de tijd verstreek, nadrukkelijker op zoek ging naar die bevrijdende 0-1. De piepjonge Zweed Alexander Isak, meer dan behoorlijk ingevallen, was er twee keer dichtbij, maar de Oostenrijkse muur bleef overeind.

De fysieke veldslag zorgde ervoor dat de energie langzaam maar zeker uit de match vloeide, maar in de slotfase was het nog bijna het kranige Salzburg dat de kers op de taart zette. Na de zoveelste snedige tegenstoot zag Munas Dabbur zijn trap op de dwarsligger belanden.



Het bleef zo bij 0-0 na een felbevochten, maar doelpuntenloze pot. Dortmund en Rode Duivel Batshuayi zijn Europees uitgeschakeld. Het laat zich voor het eerst ringeloren door een Oostenrijkse ploeg. Red Bull Salzburg is meteen ook de eerste ploeg uit Oostenrijk die de kwartfinales van de Europa League haalt. Erg knap! 

Ook Arsenal zit in de volgende ronde, het haalde het vanavond met 3-1 van AC Milan nadat de heenmatch ook al op 0-2 in het voordeel van 'The Gunners' was uitgedraaid. Er zit ook nog een Belg in de kwartfinales want Jordan Lukaku, die mocht invallen, schakelde met het Italiaanse Lazio, Dinamo Kiev uit Oekraïne uit. 


 

Glenn Bogaert

Europa League \\ Red Bull Salzburg \\ Borussia Dortmund
 
 
Reacties.