Jan Mulder reageert op driegbrief: "Ik neem het mezelf kwalijk dat ik er één moment lacherig over gedaan heb"

16 maart 2018 12:40

Even schrikken voor analist Jan Mulder toen hij deze week een dreigbrief in de bus kreeg. "Bemoei je niet. Blijf op 16 maart thuis", met een lucifer erbij. Allemaal door... windmolens.

De bedreiging heeft niets met voetbal te maken, wel met de bouw van een reeks windmolens in Mulders woonplaats Nieuwolda. Het aantal in de omgeving zou van 34 naar 120 gaan en dat ziet Mulder niet zitten.

"Ik ben niet agressief tegen die windmolens, maar er staan er al zoveel. Om dat gebied hier nu helemaal vol te zetten met vier keer zo hoge turbines... Al moet ik zeggen: er staat hier een goeie wind", reageerde hij met een lachje op regiozender RTV Noord. 

"Eerst moest ik giechelen om zo'n dreigbrief. Maar het is een misdaad. Het is ernstig. Dus niet giechelen", aldus Mulder. "Wat verbeeldt zo iemand zich? Die moet voor de rechter verschijnen. Ik neem het mezelf ook kwalijk dat ik er één moment lacherig over gedaan heb." 

Mulder zou normaalgezien samen met oud-journalist Cees Stolk, die dezelfde brief kreeg, spreken op een infoavond over het onderwerp, maar dat is intussen afgezegd. De twee dienen nog klacht in bij de politie. 

Yannick Lambrecht

België \\ Nederland
 
 
Reacties.