Bekerwinst van Standard is sprookje voor twee spelers in het bijzonder: "Hij kreeg verschillende kansen om te vertrekken, maar wilde per se doorbreken bij Standard"

18 maart 2018 18:58

De bekerzege van Standard is voor alle spelers van de Luikse club natuurlijk geweldig, maar twee jongens in het bijzonder zullen deze triomf toch niet snel vergeten: bekerrevelatie Renaud Emond en 'good old' Jean-François Gillet.

Met 6 goals in 5 matchen is Emond zonder twijfel de grote Luikse held van de Croky Cup 2018. De Belgische spits kwam er de voorbije jaren amper aan te pas op Sclessin, maar zie: zijn geduld wordt dan toch beloond. "Hij zit al 2,5 jaar bij Standard, de club van zijn hart. Hij heeft altijd hard gewerkt, kreeg verschillende kansen om te vertrekken, maar wilde per se doorbreken bij Standard. Het is heel erg mooi dat hij dan de winning goal kan maken", oordeelt Peter Vandenbempt bij Sporza


Belangrijke save

En dan is er nog de 38-jarige Gillet, de kranige doelman die in de beker de honneurs mocht waarnemen in gisteravond de kers op de taart mocht zetten. Een mooie bekroning voor de voormalige Rode Duivel: "Na Svilar en Verlinden is hij de oudste winnaar van een bekerfinale. Hij heeft een moeilijk seizoen achter de rug want hij moest tegen zijn zin zijn plaats afstaan aan Ochoa. Maar met zijn zéér, zéér belangrijke save heeft hij ervoor gezorgd dat Standard verlengingen kon afdwingen en dus ook kon winnen."

Glenn Bogaert

Beker van België \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.