Mourinho ondanks kwalificatie voor halve finales FA Cup bikkelhard voor Lukaku en co: "Sommige spelers hadden gewoon schrik om te voetballen"


Foto: © photonews 18 maart 2018 12:19

Manchester United kwalificeerde zich gisteravond voor de halve finales van de FA Cup, maar toch was José Mourinho niet tevreden over wat hij zag van zijn ploeg. Na afloop spaarde de Portugese topcoach zijn kritiek aan het adres van Romelu Lukaku en zijn ploegmaats niet.

Wie speelde er eigenlijk wél goed in de met 2-0 gewonnen kwartfinale tegen Brighton & Hove Albion? Daar kon 'The Special One' eigenlijk kort over zijn: "Nemanja Matic. Hij was een eiland van persoonlijkheid en kwaliteit. De enige die zoals het moest reageerde op de uitschakeling in de Champions League. Hij werd niet omgeven door water, maar door nog andere jongens die positieve dingen toonden."


"Zijn slechtste match", maar...

Mourinho pikt er één naam uit: die van de jonge middenvelder Scott McTominay: "Hij speelde zijn slechtste match sinds hij deel uitmaakt van het eerste elftal, maar hij is een echte Man United-speler want ondanks het feit dat hij fouten maakte, tal van verkeerde passes gaf en zoveel dingen verkeerd deed, toonde hij toch een grote persoonlijkheid om daarmee om te gaan."

De 21-jarige youngster deed nog steeds zijn job: "Hij speelde niet goed, maar deed wel de basisdingen: zijn positie houden, voor het evenwicht in de ploeg zorgen, ballen recupereren en geen defensieve fouten maken. Andere jongens hadden dan weer schrik om te voetballen. Wanneer de zon schijnt en je matchen wint, is iedere speler goed en vol vertrouwen. Maar wanneer het donker en koud is en de resultaten zijn een tijdje niet goed, heeft niet iedereen dat vertrouwen en het karakter om te spelen."

Manchester United \\ Brighton
 
 
 
Reacties.