Na Schalke 04 verbrodt nu ook RB Leipzig het supersnelle titelfeestje van Bayern München

18 maart 2018 20:28

Bayern München kon dit weekend al kampioen spelen, maar daar hebben twee concurrenten anders over beslist. Schalke 04 won gisteren al van Wolfsburg waardoor de champagne nog even in de koelkast moest blijven en op de koop toe leed de 'Rekordmeister' zelf ook nog eens een nederlaag tegen RB Leipzig.

Een titel vieren na 27 speeldagen, zelfs naar de normen van het in Duitsland ongenaakbare Bayern is dat extreem vroeg. Maar zie, die supersnelle titel is er dus dit weekend (nog) niet gekomen. De ploeg van Jupp Heynckes kreeg geen vrijgeleide van nummer twee Schalke 04 en blijkbaar had dat toch zo een impact op de ingesteldheid bij Bayern. 



Dat kwam in de Red Bull Arena nog wel op voorsprong via Sandro Wagner, maar gaf die bonus nog voor de rust uit handen. Naby Keita zorgde eerst voor de verdiende gelijkmaker en tien minuten na rust stond het zowaar al 2-1 via invaller Timo Werner. Sven Ulreich twee keer gevloerd en Bayern kon er weinig op aanmerken.

De laatste competitienederlaag van de autoritaire leider dateerde al van 25 november 2017 tegen het Mönchengladbach van Thorgan Hazard. De kloof in het klassement bedraagt wel nog altijd 17 punten, na de interlandbreak kan het dus straks wél prijs zijn voor het grote Bayern. Ach, het is slechts een kwestie van tijd. 



 

Glenn Bogaert

Bundesliga \\ Bayern München \\ RB Leipzig
 
 
Reacties.