(Politieke) verontwaardiging over 'korting' op sociale zekerheid voor profvoetballers: "Ik zie heel graag voetbal, maar dit is gewoon niet fair"

18 maart 2018 10:13

337.000 euro per jaar, dat bedragt verdient een profvoetballer in eersteklasser gemiddeld per jaar. Allesbehalve minnetjes, maar toch krijgen de spelers uit de Jupiler Pro League een serieuze korting op de sociale zekerheid. Tot groot ongenoegen van Kristof Calvo.

De politicus van Groen, fractieleider voor zijn partij in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, reageert verbolgen op het onderzoek dat de krant Het Nieuwsblad vandaag publiceerde. Hij snapt de vermindering van maar liefst 70 miljoen euro - voor vorig seizoen alleen al -  hoegenaamd niet. Een profvoetballer moet maximaal 868 euro bijdragen, dat is zelfs minder dan de doorsnee vuilnisman. 

"Ik zie ook graag voetbal, heel graag zelfs en dat is inderdaad het geval voor heel veel mensen, maar dat is echt geen argument om dit systeem in stand houden. Mensen hebben ook graag fiscale rechtvaardigheid. En dat is hier duidelijk niet het geval. De cijfers tonen dat nog maar eens aan: dit is niet fair", klinkt het kritisch. "Wie veel verdient, moet meer bijdragen aan onze sociale zekerheid."

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.