Anderlecht en Standard lijnrecht tegenover Club Brugge in dossier: "Voor veel spelers een ramp" en "Kums en Mertens waren ook zulke types, die dreig je dan te verliezen"

19 maart 2018 08:21

De jeugdclubs gaan er volgend seizoen flink anders uitzien bij onze Belgische top. Het gevolg van een hervorming. En daarover wordt toch wel wat gekibbeld.

De U17 en U19 worden afgeschaft en er komt een gezamenlijke U18 om ervoor te zorgen dat er een kwalitatievere kern is op jongere leeftijd, een plan dat ze bij Club Brugge verdedigen. (Lees het HIER nog eens na!)

De andere topclubs zijn echter niet te spreken over de hervorming. Volgens Het Nieuwsblad zouden in totaal minstens 250 spelers - zo'n 15 per club gemiddeld - worden weggestuurd door de hervorming. Gent twijfelt - meer druk versus een slimmere oplossing voor jeugd die blijft hangen - en Standard en Anderlecht zijn tegen.

Zelf beslissen

"Elke profclub moet zelf kunnen beslissen wat de beste weg is voor een talent van een jeugdspeler naar de top", aldus Jean Kindermans van Anderlecht in de krant. "Lokonga en Saelemaekers kloppen nu op de deur van de A-kern, maar zaten bij de jeugd nog op de bank vanwege niet rijp genoeg."

"Wij namen hen toen in bescherming. Kums en Mertens waren ook zulke types. Ach, binnen een paar jaar zullen we wel zien of het een goede beslissing was of dat we ze niet beter opnieuw herroepen", is hij kritisch. "Voor veel spelers een ramp", beseft ook Ingrid Vanherle van Standard. "Jarenlang werkten ze keihard en dan pak je ze hun toekomst af." 

Aernout Van Lindt

Beker van België \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.