Proficiat, Sa Pinto: Portugese furie raast door aartsmoeilijk parcours en kroont zich tot 'Man van de Beker'

19 maart 2018 21:21

De man van deze bekereditie is... Ricardo Sa Pinto! Menig Belgisch voetbaltoeschouwer zag hem het seizoen niet uitdoen bij Standard, maar nu heeft hij toch maar mooi de Beker van België gewonnen. Het parcours van de Portugese furie.

Anderlecht - Standard (0-1)

Ongetwijfeld één van de opvallendste momenten van het hele seizoen: een bekertje vliegt uit de tribunes van het Constant Vandenstockstadion richting Sa Pinto en die valt neer alsof hij net afgeschoten is. Zelden een trainer zo woedend gezien, maar heel België lacht er zich nu nog te pletter mee. 

Oostende - Standard (2-3)

Toen Standard naar de kust vertrok, had het al zeven wedstrijden niet meer gewonnen. Maar Sa Pinto had een plan: voor de allereerste keer dit seizoen in een 4-4-2 spelen. Zijn plannetje draaide piekfijn uit, de Rouches troffen drie keer raak en streden na een mindere periode toch nog mee op twee fronten. 

Standard - Club Brugge (6-4 oa) 

Dé match waar iedereen ontegensprekelijk van stond te kijken. Voor het eerst zagen we Standard écht het onderste uit de kan halen, met wervelend voetbal en onder andere een hattrick van Emond als resultaat. Het toonde dat zelfs Club Brugge, dat toen als een sneltrein door de competitie raasde, te kloppen was. Club begon te haperen, Standard begon te denderen: een keerpunt in de Belgische top. Voor een heel groot deel te danken aan het werk van Sa Pinto.

Genk - Standard (0-1)

"Na zo'n parcours in de beker, na Oostende, Anderlecht en Club Brugge te hebben uitgeschakeld, verdienen wij de Beker", was het besluit van Sa Pinto na de 0-1 zege in de finale van zaterdag. Moeilijk om hem ongelijk te geven: Standard was simpelweg de beste bekerploeg van het seizoen. 

Yannick Lambrecht

Beker van België \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.